Λίγο μετά την ολοκλήρωση του έργου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την αναβάθμιση των ΚΕΠ του, τόσο σε επίπεδο κτηριακών υποδομών (με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης), όσο και σε επίπεδο ενίσχυσης του εξοπλισμού των με σύγχρονα μηχανήματα, πληροφοριακά συστήματα, Η/Υ και tablets και τα αποτελέσματα στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών είναι ήδη ορατά, δικαιώνοντας τη σχετική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.
Καθώς τα ΚΕΠ της Δυτικής Λέσβου, κατέγραψαν μέσα στο 2024 τον μεγαλύτερο από ποτέ αριθμό των 33.568 ολοκληρωμένων υποθέσεων, καθιστώντας το Δήμο πρώτο μεταξύ των δήμων του Βορείου Αιγαίου στην εξυπηρέτηση των δημοτών μέσω των ΚΕΠ.
Βάσει των επίσημων δεδομένων των ΚΕΠ όπως τα καταθέτει ο Προϊστάμενος των ΚΕΠ του Δήμου Δυτικής Λέσβου Τάκης Καρμίρης, μέσα στο 2024 αυξήθηκε θεαματικά το σύνολο των εξυπηρετούμενων πολιτών από τα συνολικά οκτώ (8) ΚΕΠ της Δυτικής Λέσβου σε Αγία Παρασκευή, Ερεσό, Άντισσα, Καλλονή, Μανταμάδο, Πέτρα, Πολιχνίτου και Μήθυμνας που απέδειξαν ότι εξακολουθούν να διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη διευθέτηση των υποθέσεων των δημοτών με το κράτος.
Και η επένδυση του δήμου στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, με έμφαση στην εμπέδωση της δυνατότητας ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης υποθέσεων, δικαίωσε απολύτως τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής, που κατάφερε μεταξύ άλλων να ενισχύσει την εξυπηρέτηση και σε πολίτες ειδικών κατηγοριών όπως οι ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και πολίτες χωρίς ψηφιακές γνώσεις.
«Ένας Δήμος σαν τον δικό μας που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση του Βορείου Αιγαίου και χαρακτηρίζεται και από τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των χωριών του, όφειλε να ενισχύσει τα ΚΕΠ του που διαδραματίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο σε σχέση με άλλους δήμους. Η θεαματική αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων δημοτών, μας κάνει να νιώθουμε δικαιωμένοι για την πρωτοβουλία να φτιάξουμε τα κτήριά μας και να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό των ΚΕΠ μας, αλλά τα εύσημα οφείλουμε να τα δώσουμε στους εργαζομένους μας οι οποίοι απογείωσαν τις νέες δυνατότητες που τους δώσαμε. Και τους συγχαίρω δημοσίως για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης προς τους δημότες μας», δήλωσαν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Διοικητικών Υπηρεσιών και των ΚΕΠ του Δήμου, Βασίλης Τιτιρέκης.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο 2024 εγκαταστάθηκε ο νέος εξοπλισμός σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου και παράλληλα έγιναν παρεμβάσεις ανακαίνισης των κτηρίων στα ΚΕΠ της Άντισσας, της Αγίας Παρασκευής και του Πολιχνίτου. Στο ίδιο πλαίσιο, σημαντική θεωρείται και η προ μηνών εξασφάλιση της ενίσχυσης με τέσσερις νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού για τα ΚΕΠ Πολιχνίτου, Άντισσας, Καλλονής και Μανταμάδου που ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς ικανοποίηση του σχετικού διαχρονικού αιτήματος του Δημάρχου.
Αναλυτικά ο αριθμός των ολοκληρωμένων υποθέσεων του 2024, ανά ΚΕΠ:
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 0070 ΚΕΠ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6142 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 0072 ΚΕΠ ΕΡΕΣΟΥ 3274 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 0072 ΚΕΠ ΑΝΤΙΣΣΑΣ 2094 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 0074 ΚΕΠ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 11403 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 0075 ΚΕΠ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ 2228 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 0076 ΚΕΠ ΠΕΤΡΑΣ 2694 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 0078 ΚΕΠ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ 3924 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 0085 ΚΕΠ ΜΗΘΥΜΝΑΣ 1809
ΣΥΝΟΛΟ 33568 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ